Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сочна торта Червено кадифе

Сочна торта Червено кадифе

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542k2
Сочна торта Червено кадифе
Снимка: Евтини Рецепти
2 / 6
23/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
16
"Торта, мека като кадифе, ароматна и сочна, която се топи в устата - истинска наслада за сетивата - ето това е нашето топ предложение за днес"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • еспресо - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 пак. (5 г)
  • какао - 2 - 3 с.л.
  • ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
  • сода - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч. с лимонов сок (бътърмилк)
  • червена боя - аз не използвах
  • сол - щипка
  • За крема
  • течна сметана - 200 мл за разбиване
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • крема сирене - 2 пакетчета (по 125 г)
  • За ганаша
  • течна сметана - 100 мл
  • шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блатовете приготвяме купа, в която слагаме сухите съставки - пресятото брашно, бакпулвера, ванилията, какаото, солта и червената боя.

В друга купа добре разбиваме яйцата заедно със захарта. Прибавяме постепенно олиото, бътърмилка (*което можете да замените с прясно мляко, в което сте сложили няколко капки пресен лимонов сок) и еспресото. Накрая прибавяме и загасената в оцета сода.

Добавяте и две сухи ванилии. Започваме, редувайки и разбивайки с миксера, да смесваме сухите и мокрите съставки.

Разпределете сместа в две или три по-дълбоки тавички с диаметър 20 см, предварително намаслени и застлани на дъното с кръг от хартия за печене.

Блатовете печем в предварително загрята фурна на 170 градуса за около половин час. Те ще останат влажни и след изпичането, което гарантира сочната текстура на тортата.

Готовите блатове охлаждаме върху решетка и се заемаме с крема. Той е традиционен, мек и много въздушен крем от разбита сметана, към която прибавяме пудра захар, ако не е от подсладените.

Към вече разбитата сметана добавяме крема сиренето. С този крем намазваме между блатовете, както и измазваме цялата торта.

Ганаша приготвяме, като към затоплената сметана прибавяме начупения шоколад и бъркаме, докато се разтопи напълно.

Заливаме тортата Червено кадифе и украсяваме с помощта на въображението си. Аз сложих пресни малини. И тъй като ми останаха, съжалих, че не сложих и в крема. Мисля, че щеше да стане още по-вкусен.

Сочната торта Червено кадифе е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Магдалена Гроздева
Магдалена Гроздева
Да бяхте посочили поне, че не сте автор на рецептата, тъй като е едно към едно копирана и двете знаем от къде!
15.04.2018 21:54
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Прекрасна е,Соня,но защо не си използвала червената боя? Точно червения цвят е характерен за блатовете на тази торта,а от там и името и :)
27.07.2016 14:10
1
Покажи всички подкоментари
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Тортата е невероятна!
27.07.2016 14:00
1
Покажи всички подкоментари