Карамелена млечна баница

Гергана  ГеоргиеваГергана ГеоргиеваМастър Шеф308865853
27/07/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 790
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме корите за баница и всяка една поотделно накъсваме на парчета с големина около 6-7 см. на 6-7 см. Поставяме ги в тава и ги печем във фурната на 160 гр. до получаване на червеникав цвят, като 2-3 пъти ги разбъркваме, за да се изпекат равномерно и от всякъде всички парченца от корите.

Намазваме дъното и стените на тавичка с масло. Карамелизираме захарта, като я изсипваме в метален съд и я навлажняваме с 2 с.л. вода. Слагаме я на водна баня до получаване на тъмно кафяв цвят, след което изсипваме готовия карамел на дъното в тавичката.

Върху карамела разпределяме изпечените парченца кори. В дълбок съд разбиваме с миксер яйцата и захарта, след което добавяме прясното мляко и ванилията.

Разбиваме хубаво и с получената смес заливаме корите в тавичката.

Слагаме тавичката с десерта в по-широка тава, в която наливаме 250-300 мл. вода и печем на водна баня за около 30 минути на 180 градуса. Готовата и охладена карамелена баница сервираме нарязана на парчета, които по желание обръщаме с карамела отгоре.

Получава се много сочен, ароматен и вкусен десерт, подходящ за всякакви поводи, както за празник, така и за делник.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар