Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Ябълки-баклава

Ябълки-баклава

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Ябълки-баклава
Снимка: Viktoriya Afzali
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Баклава от ябълки - да хапнеш с удоволствие и да повториш без угризения"

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 бр
  • орехи - 100 г
  • кафява захар - 80 г
  • масло - 60 г
  • канела - 1 ч.л.
  • за сиропа
  • вода - 100 мл
  • захар - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете ябълките от вътрешността. Всяка ябълка нарежете на 6-8 кръгчета. В купа смесете едро смлените орехи, захарта и канелата. Разбъркайте добре. Намажете тавичка с една част от масло.

Започнете да подреждате ябълките, като по между тях ръсите с ореховата плънка. Всяка куличка трябва да образува една ябълка. Забодете ги със шишче, за да стоят прави. Разпределете останалото масло върху ябълките.

Печете на 180 градуса около 25-30 минути. Сварете гъст сироп от водата и захарта. Накрая прибавете меда, оставете да се охлади и залейте ябълките.

Адаптирано-В кулинарния свят на tillia

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: