Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Дробчета с лук и магданоз

Дробчета с лук и магданоз

Дробчета с лук и магданоз
Снимка: Светлана Лазарова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г пресни (охладени )
  • лук - 4 - 5 големи глави (нарязан на лунички)
  • олио
  • универсална подправка - 1 с.л. (равна) зеленчукова подправка
  • соев сос - 2 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • чесън - 2 - 3 щипки на прах
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, почистете и нарежете дробчетата. Сложете ги в сгорещена мазнина и щом побелеят от всички страни сложете капак за 10-15 минути. Добавете соевия сос, лука, зеленчуковата подправка и виното.

Продължавайте да готвите под капак още 5-7 минути. Махнете капака и прибавете чесъна на прах, след още няколко минути дробчетата са готови.

Тайната на добре приготвения дроб е да не го солите преди да е готов. Също така дробчетата не се готвят продължително време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Апетитни дробчета, с лекота се получи чудесен резултат.
11.10.2020 22:57