Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ориз на Фурна»Пилешки бутчета с жълт ориз, царевица и моркови

Пилешки бутчета с жълт ориз, царевица и моркови

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Пилешки бутчета с жълт ориз, царевица и моркови2 / 2
28/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Тайната на добрия вкус на храната е в малките детайли и в старанието на готвача"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр.
  • ориз - 250 г
  • лук - 1 глава
  • куркума - 1 ч.л.
  • царевица - 100 г
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • бульон - 750 мл пилешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете и поръсете бутчетата с черен пипер. Запържете ги до златисто. Извадете и в същата мазнина задушете лука, моркова и ориза.

Разбъркайте добре и изсипете сместа в тава.Налейте бульона, добавете царевицата и куркумата.

Посолете и наредете бутчета върху ориза. Печете на 200 градуса 35-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Красимира Андреева
Красимира Андреева
Много вкусна рецепта.
27.02.2020 08:51