Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Канелен карамелен сладкиш

Канелен карамелен сладкиш

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Канелен карамелен сладкиш3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Карамелено съвършенство, предназначено да глези всички сетива"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 120 г
  • олио - 120 мл
  • брашно - 120 г
  • прясно мляко - 120 мл
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • какао - 1 - 2 с.л
  • за крема
  • прясно мляко - 1 литър
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 220 г
  • ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
  • канелена захар - 1 пакетче (10 г)
  • за карамела
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелизирайте захарта с водата и я изсипете във формата.Разбийте яйцата със захарта.

Прибавете млякото, ванилията и канелената захар. Разбъркайте добре и прецедете сместа. Изсипете я върху карамела.

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Прибавете млякото, олиото и брашното с бакпулвера. Накрая добавете и какаото.

Разбъркайте добре и изсипете върху крема точно в средата.

Внимателно поставете формата в тава, сипете вода и печете карамеления сладкиш на 160 градуса за 1 час, като внимавате водата да не завира (доливайте студена вода или кубчета лед).

Оставете сладкиша да изстине във водата.

След това го преместете в хладилника и оставете да се охлади и стегне напълно.

Внимателно обърнете в чиния и украсете с парченца банани и бял шоколад.

Канеленият карамелен сладкиш е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: