Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Сладкиш с бишкоти, праскови и карамел

Сладкиш с бишкоти, праскови и карамел

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Сладкиш с бишкоти, праскови и карамел3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
14
"Уникално вкусен сладкиш, чийто вкус ще ви зареди с положителни емоции задълго"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • олио - 100 мл
  • брашно - 250 г
  • инстантно кафе - 1 с.л.
  • бишкоти - 10 бр.
  • праскови - 3 - 4 бр.
  • за карамела
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • масло - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелизирайте захарта с маслото. Излейте го във формата и наредете парчета праскови. Оставете да стегне. Разбийте яйцата със захарта.

Добавете млякото, олиото и брашното с бакпулвера. Разделете сместа на две части.

Към едната добавете кафето, разтворено в малко вода. Изсипете бялата част върху прасковите.

Наредете бишкотите и ги залейте със сместа с кафето.

Печете на 180 градуса за 40 минути. Извадете и оставете плодовия сладкиш да се охлади. Внимателно обърнете в подходяща чиния.

Сладкишът с бишкоти, праскови и карамел е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Добринка Петкова
Добринка Петкова
Едно пакетче от 10грама.
21.09.2017 13:19
1
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Доби, какво е количеството на бакпулвера?
21.09.2017 11:01
1
1
Покажи всички подкоментари