Люти чушки с мед

26/11/2011
"Пикантна комбинация между люти чушки и мед, която ще се услади на ценителите!"
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции4-5 буркана
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо48 637
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • люти чушки - 3 кг
  • моркови - по желание
  • чесън - по желание
  • оцет - 1 л
  • вода - 1 л
  • олио - 1 ч.ч. или по - малко
  • мед - по 1 с.л. на буркан
  • сол - 150 - 200 г
  • магданоз - 1 връзка, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лютите чушки, морковчета и скилидки чесън, а успоредно с това сложете саламурата от оцета, олиото, водата, солта и меда да кипне.

Напълнете средни буркани с чушлетата, като от време на време слагате кръгчета моркови и скилидки чесън.

Най-отгоре сложете по 2 стръка магданоз и долейте от горещата саламура.

Бурканите се затварят веднага и се обръщат с капачките надолу. По желание се стерилизират за 10 минути.

Рейтинг

5 9
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Веселка
Веселка
23.08.2014 11:19
Но нали меда се унищожава над 37 градуса!
6
0