Руло с пикантна плънка

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Руло с пикантна плънка1 / 2
29/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2 рула

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 и 1/2 кг без кост (от плешка)
  • гъби - 5 бр. от консерва
  • яйца - 3 бр. варени
  • пилешки дробчета - 3 - 4 бр.
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • сметана - 2 с.л.
  • къри - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото, подсушаваме и от него отрязваме две големи парчета. Изтъняваме ги добре с чукче и поръсваме с къри.

Останалото месо смиламе или скълцваме съвсем ситно и задушаваме с една лъжица краве масло, заедно с измитите и нарязани ситно пилешки дробчета и гъбите, също измити и нарязани ситно.

Като се изпари водата, сваляме от огъня и прибавяме сметана, смлян черен пипер, малко от кърито и разбъркваме добре. Прибавяме и ситно нарязаните яйца.

Готовата плънка разпределяме върху месото и увиваме две рула. Завързваме ги с конец. Запържваме ги леко от всички страни в масло, смесено с 2-3 лъжици олио.

Наливаме малко гореща вода и задушаваме на тих огън в похлупен съд, като доливаме по малко гореща вода.

Когато са готови, слагаме за кратко във фурната да се запекат. Поднасяме рулата нарязани на филийки с гарнитура от пюре и задушени в масло зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: