Начин на приготвяне
Измиваме месото и нарязваме на порции, като почистваме и от ципите. Парчетата се срязват от едната страна. Разтварят се, изтъняват се с начукване и се посоляват. Сваряваме мозъка в посолена вода и нарязваме на филийки.
Лука белим и нарязваме на ситно. Задушаваме в част от кравето масло. Към него прибавяме мозъка и нарязаните пилешки дробчета. Оставяме всички продукти да се задушават. В останалото масло се изпържва брашното до златисто.
Наливаме сметаната и виното. Подправяме със сол и чубрица на вкус. Подкисляваме със сок от лимон. Разпределяме равномерно плънката, върху парчетата месо. Прехлупваме и забождаме краищата с клечки за зъби.
Всяко от филетата овалваме в брашно и изпържваме от всички страни. След това подреждаме в тавичка за печене. Наливаме половината от сметановия сос и на всяко филе слагаме пушено сирене.
Печем на умерена температура до готовност на месото. Поднасяме пълнените филенца с гарнитура по вкус и останалия сметанов сос.