Ароматни кейкчета с пресни вишни

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
30/07/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо242
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една чаша от почистените от костилките вишни слагаме в една чаена чаша вода да се сварят. Приготвяме тестото, като разбиваме яйцата с пудра захар, докато станат на пяна.

Към разбитите яйца внимателно прибяваме 5 суп.лъжици горещ сироп от сварените вишни. Прибавяме и олио / 3 суп.лъж./ при непрекъснато разбиване, а после сипваме ванилиите, бакпулвера и брашно, колкото е необходимо за кейково тесто.

Намазваме с мазнина и поръсваме с брашно формички за кейкчета и сипваме малко от кейковата смес.

Слагаме няколко пресни вишни без костилки, оваляни в брашно, и отново сипваме тесто. Изпичаме в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Готовите кейкчета гарнираме с пресни вишни, а също така и със сладко от вишни, което направим като доварим с малко захар сварените вишни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар