Начин на приготвяне
Замесваме тесто, като към прясното мляко прибавяме маята и като се разтвори добавяме и разбито едно яйце. Прибавяме сол и с брашно, колкото е необходимо замесваме тесто. Оставяме на топло да втаса, покрито с кърпа или полиетиленово фолио, за да не се образува коричка.
Докато втасва, приготвяме плънката, като измиваме и нарязваме ситно пресния копър и пресния магданоз /който харесва, може да увеличи продуктите на плънката /. Слагаме да се задушат в малко зехтин и малко вода. Като останат на мазнина дръпваме от котлона, посоляваме леко и оставяме да се охладят.
Втасалото тесто разделяме на две части и разточваме на правоъгълни кори. Намазваме всяка от корите с приготвената плънка и навиваме на рула. Нарязваме и подреждаме нарязаните кръгчета в огнеупорни купички, на които сме сложили хартия за печене, за да извадим по-лесно изпечените закуски.
Подреждаме във форма на цветенца. Оставяме закуските да втасат и намазваме с разбито яйце. Изпичаме в загрята на 170-180 градуса фурна до приятно златисто.