Магданозена пита

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1252
205
139
6
30/07/2016
"Майсторски изпълнена пита, която ще ви накара да забравите, че има и основно ядене, и десерт "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо651
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в млякото със захарта. Пресейте брашното и направете кладенче. Изсипете маята, добавете останалите продукти и замесете меко тесто.

Оставете да втаса. Разделете тестото на три части. Разточете всяка на правоъгълна кора. Намажете с олио. Поръсете с нарязан магданоз и подправките.

Навийте на руло и го срежете на две по дължина. Обърнете с рязаното на горе и ги усучете. Навийте на охлюв и сложете в намаслена тава.

Така направете и останалите топки.Тях навийте около другата кора в тавата. Оставете да втаса, намажете с разбит с малко прясно мляко жълтък и печете на 200 градуса около 40 минути.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар