Запеканка със заешко месо

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
31/07/2016
"Икономична, лесна за приготвяне и най-важното - много вкусна запеканка със заешко месо "
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 958
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Запеканки

Начин на приготвяне

Измиваме заешкото месо и нарязваме на порции. В олио запържваме леко месото от всички страни. Изваждаме от мазнината и слагаме в тавичка.

На всяко парченце месо слагаме по малко краве масло. Посоляваме не вкус, ръсваме с малко черен пипер, Наливаме вода 1 и 1/2 чаена чаша, завиваме с фолио за печене и слагаме във фурната.

Печем месото приблизително 30-40 минути. В олиото от запържването, слагаме нарязан на много ситно лук и малко вода и задушаваме. Като омекне и остане на мазнина, сипваме измития ориз, ръсваме джоджен на вкус, малко сол и разбъркваме няколко пъти.

Наливаме 3 чаени чаши топла вода. Изключваме котлона. Когато заешкото месо се запече, махаме фолиото, прибавяме ориза заедно с течността и слагаме във фурната да се пече до готовност.

Готовото ястие, заливаме с разбити яйца, кисело мляко, сол, куркума, бакпулвер и 2 чаени лъжички брашно. Запичаме само на горно нагряване на фурната до златисто.

Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
47.99 лв.
Виж ››

Само си представете как влизате в кухнята и отваряте фурната, от която се носи невероятен аромат на вкусната гозба, която сте приготвили в новата си алуминиева тава. А защо не и сладкиш, с който да поглезите любимите си хора? Вашата квадратна тава с незалепващо покритие ще ви бъде верен помощник в тази мисия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар