Питка с течен шоколад

31/07/2016
"Когато се чудите с какво да гарнирате питата - шоколадът винаги е добра идея "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 382
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесва се маята, захарта, солта и брашното. Отделно се разбиват яйцата, като се отделя един жълтък за намазване.

Смесват се със сухите съставки и брашното и замесваме средно меко тесто. Оставя се да втаса за 30 минути. Разделя се на три части.

Двете да са по-големи, третата е малка - тя е за средата. Първата част се разточва на кръгла кора и нарязваме на 8 триъгълника.

Върху всеки се поставя течен шоколад и се навива на кифли. Нареждат се по стените на тавата предварително, намазана с мазнина.

Второто тесто се разточва на правоъгълник, намазва се с темен шоколад и се навива на руло.

Нарязва се на дебели филии и се нареждат в средата. Малкото топче е за центъра на питката.

Оставя се да се отпусне оформеното тесто и се намазва с разбит с малко олио жълтък.

Поръсваме сусам. Печем питката в загрята фурна на 180 градуса до златисто.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар