Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Гювеч»Гювеч от риба

Гювеч от риба

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Гювеч от риба1 / 2
31/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг
  • магданоз - 5 стръка
  • дафинов лист - 3 бр.
  • черен пипер - зърна
  • бяло вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчиства се рибата, измива се добре и се посолява. Поставя се в съда в който ще се пече /по-вкусно става ястието, като се пече в глинен съд / .

Към рибата се прибавят стръкчета ситно нарязан магданоз, дафиновите листа и няколко зърна черен пипер.

Налива се бяло вино. Гювечът се пече в умерена фурна, докато рибата остане на мазнина и костите и омекнат. Сервира се студена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: