Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Картофен кекс с кренвирши и кашкавал

Картофен кекс с кренвирши и кашкавал

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Картофен кекс с кренвирши и кашкавал3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Ароматен и много вкусен солен кекс с кренвирши и картофи"

Необходими Продукти

  • картофи - 1к г
  • прясно мляко - 150 мл
  • масло - 60 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • за плънката
  • кренвирши - 1 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • маслини - 5 - 6 бр.
  • гъби - 7 - 8 бр. от консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в подсолена вода. Обелете и ги намачкайте. Добавете маслото, млякото, яйцето и подправки на вкус.

Разбъркайте добре. Нарежете продуктите на кубчета. В намаслена форма за кекс изсипете 1/2 от картофеното пюре.

Наредете кренвиршите, и поръсете с останалите продукти. Покрийте с другата част от пюрето. Печете на 200 градуса около 35 минути.

Извадете, изчакайте да се охлади и извадете от формата.

По желание поръсете соления кекс с настърган кашкавал и върнете за кратко във фурната, само на горно печене.

Картофеният кекс с кренвирши и кашкавал е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Тези дни мисля да го приготвя! Изглежда много вкусен!
30.01.2018 23:39