Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Яйчена супа с фиде

Яйчена супа с фиде

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Яйчена супа с фиде1 / 2
31/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • масло - 30 г
  • фиде - 2 - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • магданоз
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме да заври един литър посолена вода. Прибавяме краве масло и фидето. Разбъркваме и оставяме да се вари без да похлупваме с капак, за да не изкипи супата.

Варим приблизително 15 минути, а през това време нарязваме ситно зелен магданоз и смесваме с разбити яйца.

Когато фидето се свари, приготвената смес от яйца и магданоз, изливаме бавно в тенджерата, като разбъркваме непрекъснато.

Варим с разбъркване още една минута, докато пресеклите се яйца се сварят. Поднасяме супата със сок от лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: