Начин на приготвяне
Към затопленото прясно мляко прибавяме пудра захар и разбъркваме да се разтвори.
Наливаме постепенно и разтопената мас с непрекъснато разбъркване. Ръсваме канела, ванилии, бакпулвер и с брашно, колкото поеме замесваме твърдо тесто.
Оставяме за 15 минути завито с полиетиленово фолио на стайна температура. От тестото правим малки топчета.
Всяко притискаме с длани и в средата поставяме по лъжичка мармалад от настъргани дюли.
Подреждаме сладките в тавичка покрита с хартия за печене, намазана с олио. Печем сладките в нагрята на 170 градуса фурна до готовност, за приблизително 15-20 минути, като внимаваме да не се препекат.
Готовите сладки поръсваме с пудра захар.