Кексчета с варена леща

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435177
31/07/2016
"Ароматни солени кексчета, които смятаме да похапнем, но не за закуска, а като лека вечеря? Ще ги опитате ли?"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо292
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с киселото мляко и бакпулвера. Прибавяме щипка сол, олиото и последователно сварената и отцедена леща, зеления лук нарязан на ситно, сварения морков нарязан на малки кубчета.

Подправяме със сушен копър и разбъркваме хубаво сместа. Прибавяме лъжица по лъжица брашно, колкото е необходимо за кейково тесто.

Малки формички за кейкчета намазваме с масло и в тях разпределяме сместа. Поръсваме отгоре кейкчетата с риган и слагаме да се изпекат в нагрята на 180 градуса фурна до готовност. Проверяваме с клечка дали са изпечени.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар