Панирани хапки от кренвирш

31/07/2016
"Гледайте ни внимателно в ръцете - фокус-мокус ... и готово - направихме перфектното бирено мезе "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 820
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кренвирши - 1 бр.
  • за панировката
  • яйца - 1 бр.
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • брашно - 2 с.л. пешнично
  • сол - 1 щ.
  • бира - 30 мл
  • солети - 1 шепа, натрошени
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се панировката. Разбива се яйцето, добавяме брашното, бирата и малко сол.

Разбърква се на гъста каша. Кренвиршът се нарязва на едри парчета и всяко се набожда на клечка за зъби.

Солетите се начукват на ситно. Всяка хапка се топи в панировката, овалва се в натрошени солети и се пържи на слаб огън.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар