Селска кокошка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Селска кокошка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6-8
"Да приготвиш вкусна и крехка селска кокошка може да е истинско предизвикателство, с което ще се справите с наша помощ!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 цяла кокошка
  • масло - 150 г прясно
  • чушки - 3 пиперки
  • домати - 3 - 4 броя
  • лук - 4 - 5 глави кромид
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Порционирайте кокошката и я задушете в мазнина и малко вода равномерно. Към нея добавете последователно ситно нарязания лук, нарязаните пиперки и домати.

Разбъркайте с червения пипер и долейте с гореща вода. Овкусете със сол и малко черен пипер и оставете ястието да се вари, докато пилешкото омекне напълно.

Сипете ориза, разбъркайте и щом заври прехвърлете ястието в глинен гювеч. Сложете го да се пече в умерена фурна.

Поднесете порция пиле по селски, поръсено с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
44
33
20
10
Дай твоята оценка: