Празнична капама Лукс

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Празнична капама Лукс
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4
"Тази капама е толкова завладяващо вкусна, че с нея всеки ден е празник"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр.
  • пилешко филе - 1 бр.
  • бекон - 300 г пушен
  • наденички - 400 г сурови
  • карначета - 4 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • гъби - 250 г
  • кисело зеле - 250 - 300 г
  • лук - 1 - 2 глави
  • за марината
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • горчца - 2 с.л.
  • чили сос - 2 - 3 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете соевия сос, чили соса, горчицата и черен пипер.Оваляйте свинските пържоли в сместа.

От пилешкото филе направете 4 пържолки.

Тях също оваляйте в маринатата. Сложете в гювеча половината от ситно нарязаното зеле смесено с нарязания лук.

Наредете свинските пържоли.

След това сложете пилешките. Нарежете гъбите на филийки и ги сложете в гювеча.

Кашкавала и бекона нарежете на кубчета. Поръсете ги върху гъбите, отгоре наредете наденичките и карначетата.

Покрийте с останалото зеле, налейте виното и същото количество вода. Поръсете с червен пипер и олио.

Печете капамата на 180 градуса около 3 часа.

Празничната капама Лукс е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ГАЛЯ ДУМАНОВА
ГАЛЯ ДУМАНОВА
Опитах рецептата и вкусът на капамата допадна на цялото ни семейство!
03.01.2017 19:10