Начин на приготвяне
В купа смесете соевия сос, чили соса, горчицата и черен пипер.Оваляйте свинските пържоли в сместа.
От пилешкото филе направете 4 пържолки.
Тях също оваляйте в маринатата. Сложете в гювеча половината от ситно нарязаното зеле смесено с нарязания лук.
Наредете свинските пържоли.
След това сложете пилешките. Нарежете гъбите на филийки и ги сложете в гювеча.
Кашкавала и бекона нарежете на кубчета. Поръсете ги върху гъбите, отгоре наредете наденичките и карначетата.
Покрийте с останалото зеле, налейте виното и същото количество вода. Поръсете с червен пипер и олио.
Печете капамата на 180 градуса около 3 часа.
Празничната капама Лукс е готова.
Коментари