Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Гъбена супа»Гъбена крем супа с варени яйца

Гъбена крем супа с варени яйца

Гъбена крем супа с варени яйца
Снимка: Monika Ivanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Обичаната ни гъбена супичка стана още по-вкусна, когато я поръсихме с варени яйца. Опитайте и кажете харесва ли ви и на вас"

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г пресни
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 1 бр.
  • брашно - 1 - 2 ч.л.
  • масло - 4 с.л. краве
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр. сварени
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме гъбите, морковите и лука. Нарязваме на дребно и поставяме в тенджера с вода.

Оставяме да се варят, докато зеленчуците омекнат напълно. След това изваждаме от отварата и пасираме с пасатор, като им прибавяме малко от бульона от варенето.

Връщаме отново в супата пасираните зеленчуци. В друг съд сгорещяваме маслото. В него изпържваме брашното и заливаме с горещеното прясно мляко.

Изсипваме запръжката в супата и оставяме да поври кратко време. Подправяме със сол и черен пипер.

Супата сервираме гореща и всяка порция подправяме с настъргани на ренде сварени яйца и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: