Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Печен патладжан с майонеза и чесън

Печен патладжан с майонеза и чесън

редакция:
Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Печен патладжан с майонеза и чесън
Снимка: Добринка Петкова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Това е точно от онези разядки, които отварят апетита за още една наздравица"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2бр
  • майонеза - 200 г
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сол
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете патладжаните. Охладете, обелете и ги нарежете на кубчета. Смесете майонезата, сметаната и скълцания чесън.

Към сместа добавете патладжаните, нарязания на ситно копър(може и магданоз да прибавите) и посолете.

Разбъркайте добре и сервирайте разядката охладена.

Печеният патладжан с майонеза и чесън е готов.

Ако рецептата ти харесва, опитай и класическата разядка с патладжан - Баба Гануш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: