Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен пангасиус

Пържен пангасиус

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Пържен пангасиус4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Не се изискват специални умения за приготвянето на пържена риба, но е наложително после рибата да се консумира в приятна компания!"

Необходими Продукти

  • пангасиус - 1 кг филе
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • соев сос - 4 с.л.
  • копър - накълцан
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете филетата пангасиус и ги поръсете с черен пипер. В подходящ съд ги накиснете за 30 минути в лимоновия сок, соевия сос, зехтина и объркайте с ръце заедно с малко накълцан копър. Ако искате може да добавите и накълцан чесън на вкус.

Загрейте мазнина за пържене и поръсете в нея 2 щипки сол. Оваляйте всяко филе в брашно обилно и го изпържете равномерно от двете страни. Изпържените риби се отцеждат върху решетка, застлана отдолу с кухненска хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
511
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
Единствената риба, която по-добре да избягвате да ядете.
15.05.2016 21:33
1