Начин на приготвяне
Разтопете шоколада на водна баня, когато се стопи добавете маслото нарязано на парчета и разбъркайте до стопяването му. Когато се получи еднородна шоколадова смес махнете от котлона и оставете да се охлади. Разделете жълтъците от белтъците на яйцата.
Жълтъците разбийте със захарта до кремава смес, сложете пресято брашно, сол и какаото и разбъркайте със шпатула. Добавете шоколада и разбъркайте до хомогенна смес.
Разбийте белтъците в суха и чиста купа до получаване на гъст белтъчен сняг.
Съединете двете смеси като внимателно сипвате при жълтъчната смес по малко от белтъците и разбърквате леко от вътре навън.Така процедирате до поемането на белтъчната смес.
Намажете кръгла или правоъгълна тавичка с масло, изсипете готовата смес и печете в загрята фурна на 170 градуса за 25 мин. Вътрешността на сладкиша ще остане леко влажна, но не трябва да бъде клисав или прекалено изсушен.
Оставете да се охлади и намажете отгоре по избор със сладко или шоколад и поръсете с кокосови стърготини. Нарежете на квадрати и сервирайте с много любов :)