Начин на приготвяне
Смиламе много фино бисквитите в блендер. Смесваме ги с разтопено масло на стайна температура да станат на маслени трохи. Слагаме ги на дъното на форма за торта с ринг, като притискаме с длани, за да стане гладко и равно блатчето.
В купа разбиваме крема сиренето и пудрата захар. Преди това, за да не ни е на бучки пудрата захар я минавам през сито. Крема сиренето го намачквам с вилица, за да мога по–лесно да ги разбивам с миксера.
Вече разбити ги отделяме настрани. Хубаво е да се разбият продължително на ниска степен. Разбърквам си с лъжица заквасената сметана. Слагам я най-накрая и само разбърквам с лъжица всички съставки до получаване на гладък крем, но не с миксер, за да не се разводни сметаната.
Изсипваме желатина в 40 мл вода във висока чаша. После я слагаме в друг съд с гореща вода и на водна баня си го разбъркваме докато стане гладък и течен, без бучици.
Прибавяме го към сместа в купата. Объркваме леко. Нанасяме с лъжица върху бисквитения блат и заграждаме. Слагаме в хладилника за 6 часа да се стегне. Като се стегне, мажем със сладкото.