Начин на приготвяне
Пресяваме брашното в купа. Стопляме си прясното мляко и в него размиваме маята с захарта. Оставяме си настрана да шупне за 5 мин.
В брашното слагаме щипка сол, ванилията на прах. Ако имате бурбонска ванилия на Йоткер, стават още по-ароматни. Добавяме към брашното вече шупналото мляко с маята и захарта. Объркваме много добре.
Върху набрашнен плот си доомесвам тестото. Оставям тестото на страна за 40 мин, покрито с кърпа, на топло да втаса.
Пак върху набрашнен плот си разточваме тестото. Получава се меко тесто, ако лепне по точилката, леко набрашнявам отгоре самият лист и пак разточвам. Не добавям допълнително брашно при месенето.
С формичка сърце за курабийки си изрязвам сърчица.
Сгрявам олио за пържене в тиган и пържа от двете страни. След като ги изпържим сърчицата, ги слагаме върху домакинска хартия за да се отцедят, въпреки че не са мазни, но все пак.
Вече готови слагаме готовите сърца в подходяща чиния и поръсваме с пудра захар. Хапваме с кафе.
Да ви е сладко!