Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Аламинути»Зеленчуци в масло с кашкавал

Зеленчуци в масло с кашкавал

Зеленчуци в масло с кашкавал
Снимка: Веселина Константинова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"За вечеря или за обяд - тези зеленчуци в масло и кашкавал са чудесен избор. Може да ги приготвите дори и за гарнитура"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 - 4 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 - 2 бр.
  • масло - 100 г
  • сол
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на филийки.

Почистете чушките от семената и обелете морковите. Нарежете и тях на подходящи парчета.

Загрейте маслото и добавете картофите. Пържете, докато омекнат. Добавете останалите зеленчуци и гответе, докато омекнат и получат кафеникав загар.

Овкусете със сол и добавете настърган кашкавал. Бъркайте непрекъснато около минута и свалете ястието от огъня.

Поднесете аламинута топъл.

Зеленчуците в масло с кашкавал са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: