Лодки от батат

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Лодки от батат
Снимка: Monika Ivanova
1 / 5
05/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
16 мин.
Общо
21 мин.
Порции
2
"Тези вкусни лодки от батат ще отплуват директно към устата ни, а оттам и към стомаха ни"

Необходими Продукти

  • батат - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • зелен лук
  • чубрица
  • зехтин - 20 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бататът се слага в тенджера с вода, достатъчна, за да го покрие, и се вари около 10-12 минути.

Целта е след като изстине, да го разрежете на две (по дължина) и с лъжичка да го издълбаете отвътре, без да се разпадне.

След като издълбаете половинките (трябва да има достатъчно голяма дупка за побере яйце), те се посоляват и поливат със зехтина и слагате за още 5-7 минути, този път във фурната, за да доомекнат.

Чуквате отгоре по едно яйце, слагате подправките и оставяте, докато яйцата се сготвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
А издълбаното от батата къде отива,какво го правим?
05.08.2016 15:25
1
Покажи всички подкоментари