Начин на приготвяне
В купа се разбиват с миксер яйцата със захарта до побеляване. Добавя се брашното, смесено с бакпулвера, разбърква се с вилица на кексово тесто.
Ябълките се обелват, почистват от семената и нарязваме на тънки филийки.
Тавичката, в която ще печем, се намазва с маслото и се поръсва с галета. Нареждат се ябълките, отгоре се поръсват с канела и настъргана лимонова кора.
Излива се кексовото тесто отгоре и се заравнява, да не се издува в средата Печем в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.
Изважда се, с нож се прокарва по краищата и се обръща в чиния. Поръсваме с пудра захар, кафява захар за карамелен аромат и щипка канела.
Поднасяме с чаша ароматно кафе.
Да ви е сладко !
Коментари