Овнешко по балканджийски

МариянаМарияна
Мастър Шеф
772
3k
2k
1k
6
07/08/2016
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо562
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, обезкостява се и се нарязва на хапки. Поставят се в глинено гърне.

Почистваме лука. Нарязваме лука на полумесеци. Нарязваме магданоза и джоджена на ситно. Върху месото слагаме лука, магданоза, джоджена. Поръсваме с червеният пипер. Слагаме сол на вкус.

Нарязваме си маслото на парченца и го разпределяме равномерно отгоре. Поръсваме с червеният пипер. Нарязваме на шайби лютата чешка. Слагаме и нея вътре равномерно.

Заливаме сместа с гореща вода и разбъркваме. Похлупваме гърнето с капак.

Замазваме капака с тесто, направено от вода и брашно. Ястието се задушава във фурната на 180 градуса. Поднася се топло със салата.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
При Бай Генчо
При Бай Генчо
09.05.2020 15:57
В рецептата без да исках добавих и босилек 3 щипки и 1 чаена лъжичка червен пипер. Два пъти долях вода, а накрая сложих почти 2 литра вода, след като месото го обърнах да се препече хубаво от двете страни. Във водата добавих допълнително 1 равна супена лъжица сол. Освен хубавото печено агнешко (общо 3 часа във фурната) се получи и отличен агнешки бульон.
0
0