Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Овнешко по балканджийски

Овнешко по балканджийски

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Овнешко по балканджийски2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 1 кг
  • масло - 70 г краве
  • лук - 5 - 6 глави кромид
  • магданоз - 1/2 връзка
  • джоджен - 1 връзка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 7 - 8 зърна
  • люти чушки - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • вода - 1 ч.ч. гореща
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, обезкостява се и се нарязва на хапки. Поставят се в глинено гърне.

Почистваме лука. Нарязваме лука на полумесеци. Нарязваме магданоза и джоджена на ситно. Върху месото слагаме лука, магданоза, джоджена. Поръсваме с червеният пипер. Слагаме сол на вкус.

Нарязваме си маслото на парченца и го разпределяме равномерно отгоре. Поръсваме с червеният пипер. Нарязваме на шайби лютата чешка. Слагаме и нея вътре равномерно.

Заливаме сместа с гореща вода и разбъркваме. Похлупваме гърнето с капак.

Замазваме капака с тесто, направено от вода и брашно. Ястието се задушава във фурната на 180 градуса. Поднася се топло със салата.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

При Бай Генчо
При Бай Генчо
В рецептата без да исках добавих и босилек 3 щипки и 1 чаена лъжичка червен пипер. Два пъти долях вода, а накрая сложих почти 2 литра вода, след като месото го обърнах да се препече хубаво от двете страни. Във водата добавих допълнително 1 равна супена лъжица сол. Освен хубавото печено агнешко (общо 3 часа във фурната) се получи и отличен агнешки бульон.
09.05.2020 15:57