Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта, докато си удвои обемът, прибавяме олиото, бакпулвер и пак разбъркваме, след това сипваме брашното и бъркаме вече с лъжица, така че да не спадне сместа.
Намазваме формичката за торта и изливаме сместа, печем на 180 градуса около 40 мин.
Приготвяме си сиропа, приготвяме и крема (пакетчетата крема сирене със пудрата захар и разбъркваме с миксер).
Ако е нужно, прибавяме 2-3 с.л. от изстиналия сироп, оставяме го в хладилника да стегне.
Изрежете блата на 3 отделни и ги слепете с крема, като и ги сиропирате. Кремът трябва да стигне и за трите блата, а след него мажете със сладкото от смокини обилно (да има във всеки ъгъл).
Вкарваме тортата във фризера, за да стегне.
През това време разтапяме шоколадите на водна баня с 1 с.л. олио (поотделно).
Като извадим тортата от фризера, внимателно изкарваме формата и
с шпатула оформяме, заглаждаме отгоре и встрани с крема.
Декорираме с разтопените шоколади във вид на шах мат (разграфяваме с черния шок. на квадратчета).