Начин на приготвяне
Маята се залива с 1/2 ч.ч. хладка вода и се добавя щипка захар.
В дълбок съд се добавя останалата вода и брашно за гъста каша. Пресява се и останалото брашно и се оформя кладенче в средата, където се изсипва гъстата каша и се добавят яйцата (1 яйце + 1 белтък), киселото мляко, разтворената мая и солта.
Брашното се добавя постепенно до получаване на средно гъсто тесто.
Омесеното тесто се разделя на три равни части. Всяка част се разточва на правоъгълник и се намазва с размекнато масло.
Правоъгълниците се нареждат един върху друг и се навиват на руло. Отрязват се двата края и се слагат в средата на предварително намазнения съд за печене.
Рулото се нарязва на триъгълници, които се подреждат наоколо като слънчеви лъчи. Оставя се по малко разстояние между лъчите, за да втасват.
След като втаса (40-50 мин), се намазва със жълтък и се пече 40 - 50 минути в предварително загрята на 170° фурна.