Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Слънчеви пълнени патладжани

Слънчеви пълнени патладжани

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3212k
Слънчеви пълнени патладжани1 / 2
09/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 големи
  • сирене - 200 г или извара
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • слънчогледови семки - 1 с.л.
  • чушки - 1 бр. червена, голяма
  • кашкавал - 150 г
  • копър - 3 стръка
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер - по желание
  • зехтин - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете патладжаните, разполовете ги и издълбайте вътрешността им, но не докрай. Посолете ги и ги оставете да си пуснат горчивия сок за 20 минути. След това ги измийте и подсушете.

Загрейте част от зехтин с малко олио в тиган и запържете вътре скълцания ситно лук и вътрешност на патладжана. След третата минута добавете скълцания чесън и слънчогледовите семки, а след още около минута снемете от котлона.

Объркайте тази смес с натрошеното сирене или изварата.

Патладжановите лодки леко посолете и полейте с малко зехтин. Сложете ги в подмазнена тавичка и ги напълнете със сместа. Полейте с малко зехтин. Долейте малко вода в тавата и ги изпечете до омекване в умерено загряна фурна.

През това време смесете настъргания едро кашкавал, нарязаната ситно чушка, скълцания копър, овкусени с подправки.

Извадете омекналите патладжани от фурната, разпределете сместа с чушки върху тях и върнете в печката за няколко минути, докато яйцето стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: