Домашни картофи по селски

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
08/08/2016
"Едни такива вкусни и хрупкави картофки, които ще ви накарат да изтичате за хладилника за втора бира "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
27 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо156 574
  • Преглеждания за месеца390
  • Преглеждания за седмицата390
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена27

Необходими Съставки

  • картофи - около 1 кг
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
  • куркума - 1 ч.л
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
  • зехтин - 30 мл
  • мащерка - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете едри картофи с приблизително еднаква големина. Почистете ги и измийте много добре, защото ще се пекат без да се белят.

Нарежете ги на едри еднакви резени, за да се изпекат равномерно. Един картоф режете на две и после на още два или три резена.

Подсушете ги добре с кухненска хартия и сипете зехтина, разбъркайте с ръка, така че да се намазнят всички. В купа сложете всички подправки, разбъркайте и посипете върху картофките. Вземете голяма тава и сложете хартия за печене.

Разпределете в нея картофите като те трябва да са на един ред. Загрейте фурната на 180 градуса и сложете да се изпекат за около 40-50 минути до златисто кафяв загар.

Източник на рецептата: Ралица Николаева

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Таня Арабаджийска
Моя любима рецепта за картофки. Мога само да добавя, че аз бланширах картофите за 10 минути преди печене, и станаха страхотни.
1
0
Борил Кръстев
Сега ще си ги направя
2
1
Марияна
Марияна
08.08.2016 10:58
Много апетитно изглаждат с тази коричка и подправките, типично за селските картофи. Много са хубави са се получили Сия.
4
0