Начин на приготвяне
Изберете едри картофи с приблизително еднаква големина. Почистете ги и измийте много добре, защото ще се пекат без да се белят.
Нарежете ги на едри еднакви резени, за да се изпекат равномерно. Един картоф режете на две и после на още два или три резена.
Подсушете ги добре с кухненска хартия и сипете зехтина, разбъркайте с ръка, така че да се намазнят всички.
В купа сложете всички подправки, разбъркайте и посипете върху картофките. Вземете голяма тава и сложете хартия за печене.
Разпределете в нея картофите, като те трябва да са на един ред. Загрейте фурната на 180 градуса и сложете картофите да се пекат за около 40-50 минути до златисто кафяв загар.
Домашните картофи по селски са много вкусни.
Ако рецептата ти харесва, опитай и рецептите ни за картофи соте, вкусни картофи на фурна или тези надупени картофи.
Коментари