Ароматна боб чорба

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
961
2061
5
08/08/2016
"Класическа рецепта,на която няма да може да устоите"
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 501
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и накиснете боба от предната вечер. На сутринта, когато вече е набъбнал, го сложете в тенджера с вода и лъжичка захар, така ще уври по бързо. Оставете да кипне и махнете от котлона. Изцедете водата, изплакнете и сложете отново в тенджера с вода и оставете да ври на средна температура.

Нарежете лука, чушката, домата и моркова на дребно, сложете ги в тиган със зехтина и запържете за кратко. Измийте една сушена чушка и я начупете при боба и добавете пържените зеленчуци. Сложете капак и оставете да ври до готовност на боба.

Вземете едно бурканче с винтова капачка, сложете в него червения пипер, лют и брашното, сипете малко студена вода, затворете капачката и разтръскайте бурканчето.Така брашното и пиперът ще се разредят и няма да станат на бучки.

Изсипете получената смес в боба, сложете и подправките. Разбъркайте и оставете десетина минути.

Накрая поръсете с пресен джоджен и магданоз. По желание може да направите чорбата с месо или колбас.Аз в случая ползвах парче наденица, което сложих за кратко на грил тигана. При поднасяне сложих парче наденица и сипах от чорбата.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар