Ароматна боб чорба

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Ароматна боб чорба
Снимка: Сия Рибагина
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8
"Класическа рецепта,на която няма да може да устоите"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • моркови - 1 бр. голям
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. суха
  • зехтин - 50 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • джоджен - пресен
  • черен пипер
  • сол
  • захар - 1ч.л
  • лют пипер - по желание
  • магданоз
  • чубрица - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава кромид
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и накиснете боба от предната вечер. На сутринта, когато вече е набъбнал, го сложете в тенджера с вода и лъжичка захар, така ще уври по бързо. Оставете да кипне и махнете от котлона. Изцедете водата, изплакнете и сложете отново в тенджера с вода и оставете да ври на средна температура.

Нарежете лука, чушката, домата и моркова на дребно, сложете ги в тиган със зехтина и запържете за кратко. Измийте една сушена чушка и я начупете при боба и добавете пържените зеленчуци. Сложете капак и оставете да ври до готовност на боба.

Вземете едно бурканче с винтова капачка, сложете в него червения пипер, лют и брашното, сипете малко студена вода, затворете капачката и разтръскайте бурканчето.Така брашното и пиперът ще се разредят и няма да станат на бучки.

Изсипете получената смес в боба, сложете и подправките. Разбъркайте и оставете десетина минути.

Накрая поръсете с пресен джоджен и магданоз. По желание може да направите чорбата с месо или колбас.Аз в случая ползвах парче наденица, което сложих за кратко на грил тигана. При поднасяне сложих парче наденица и сипах от чорбата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Krasimir Pavlov
Krasimir Pavlov
Супер бобец стана!
20.04.2020 22:55
1