Gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Ракия»Кайсиева ракия

Кайсиева ракия

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Ароматна кайсиева ракия за важните моменти!"

Необходими Продукти

  • кайсии - зрели
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете добре узрели кайсии и зарзали. Почистете костилките, смелете ги на пюре и оставете да ферментират.

На 12 кг плод се добавят 1, 5 захар, предварително разтворени във вода. Оставя се да ферментира в затворения съд, като се бърка 2-3 пъти на ден.

Обикновено ферментира 12-16 дни, след което се дестилира 2 пъти. Алкохолното съдържание на кайсиевата ракия трябва да е поне 37 градуса.

След като се понижи градуса се оцветява с карамел до светло жълто. Кайсиевата ракия трябва да отлежава най-много 1-2 месеца, за да се запази характерния й аромат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Hristo Tomov
Hristo Tomov
Баща ми ,лека му пръст,казваше че и на стари цървули ако сложиш захар става ракия Захарта увеличава добива,но ако я правите за себе си се доверете се на захарността на плода!колкото до втора преварка ,мисля че не е необходима,защото се губи аромата!
25.06.2017 22:45
9
1
Друг Димитър
Друг Димитър
Глупости.Аз моята кайсиева я преварих два пъти, стана невероятна.Запази се вкуса на кайсии, но е много по мека и пивка.По качество и въздействие :)се доближава плътно до елитния клас алкохол,от Руский стандарт платиниум нагоре !!!!
15.03.2015 10:42
4
Димитър
Димитър
Земеделски произведител от обл. Силистра продава кайсиева ракия - 8лв./л. тел: 0887955625
20.10.2014 19:20
3
1
Апиков
Апиков
Съгласен съм с колегата ,с двойна преварка ще изгуби вкуса на кайсита .
20.02.2014 08:38
8
6
Венцислав
Венцислав
Не си майстор!С тия бабешки рецепти всичко на око нищо не може да изкараш.Има си захаромери,термометри формули,не се добавя захар както ти падне новобранец!И каква е тая простотия двойна варка?Спирт ли ще пиеш или кайсийка!Един път се вари да мирише на кайсии
30.01.2014 20:14
26
10