Красив тутманик

Лидия - ГериЛидия - ГериГотвач2571541
09/08/2018
"Този тутманик смайва не само с майсторска визия, но и с вкус. Опитайте!"
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо59 974
  • Преглеждания за месеца531
  • Преглеждания за седмицата385
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • брашно - 600 г
  • вода - 400 мл
  • сол - 1 равна с.л.
  • захар - 1 равна с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • мая - 0.5 от кубчето
  • жълтък - 1 бр. за помазване.
  • За плънката
  • сирене - 400 г
  • яйца - 4 - 5 бр.
  • За поръсване
  • сусам
  • слънчогледови семки - белени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти се замесва меко тесто. Разделя се на две топчета.

Втасва, след това се разтегля, поръсва се предварително приготвената плънка / яйца и сирене/ и се усуква тестото на осморка и се прегъва на две.

Поръсва се със сусама и слънчогледовите семки. Пече тутманика се на 150 градуса около 35 минути.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
пенчо клисуров
Добре би било рецептата да е по подробно разяснена, осморка на две, разтягане и подредба в тавата....ако е възможно и снимки...освен ако не е тайна. Иначе как ще се учим. С уважение...
0
0
Марияна
Марияна
09.08.2016 21:16
Много хубаво се е получил. Добре е станало завиването и свързването на частите му.Апетитен, хубава коричка. А с плънката от сирене и яйца наистина ще е вкусен.
1
6