Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Многослоест тутманик с плънка

Многослоест тутманик с плънка

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Многослоест тутманик с плънка
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
11/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Усмихнете се - направили сме страхотен многослоен тутманик специално за вас"

Необходими Продукти

  • Продукти за тестото
  • вода - 100 мл
  • прясно мляко - 300 мл топло
  • брашно - 600 - 700 г
  • мая - 1 бр.
  • сол - 1.5 ч.л.
  • За плънката
  • масло - 1 ч.ч. разтопено
  • сирене - 1 к.ч.
  • кашкавал - 1 к.ч.
  • колбас - 1 к.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • сусам
  • маково семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тесто посочените продукти. Разделяме тестото на три равни части. Всяка една от тях разточваме на тънка кора и намазваме с разтопеното масло.

Първата кора, след като сме намазали с маслото, поръсваме и с нарязания на ситно колбас и кашкавал.

Втората също намазваме с маслото и добавяме настърганото сирене.

А третата оставяме намазана само с разтопеното масло. Поставяме ги една върху друга, като тази, която е само с маслото, поставяме най-отгоре.

Сгъваме кората от двете страни навътре, за да се срещнат краищата, и след това сгъваме още веднъж срещуположните страни.

Поставяме готовия получил се квадрат в намаслена тавичка, като намазваме с масло и нарязваме на триъгълници.

Оставяме така докато си удвои обема.

След като е готов тутманика намазваме с разбитото яйце и поръсваме със сусама и маковото семе. Печем в предварително загрята фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: