Месен специалитет

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Месен специалитет
Снимка: Сия Рибагина
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Месен специалитет от свинско роле, с изискан вкус и визия, подходящ както за специални случаи, така и за обяд с приятели"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г цяло парче
  • спанак - 350 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави кромид
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • картофи - 500 г
  • мед - 1 с.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л. пушен
  • червено вино - 50 мл
  • бульон - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта ще ви трябва свинско месо - цяло парче врат или контра филе. Изтънете месото с нож, така че да се разтвори и получи голямо правоъгълно парче месо с дебелина половин сантиметър.

Почистете зеленчуците и нарежете лука на дребно, моркова настържете на ренде. Сложете в тиган малко зехтин и запържете в него лука и морковите до златисто.

Добавете спанака и задушете под капа за няколко минути до омекването му. Подправете със сол, черен пипер и мащерка. Махнете тигана от котлона и оставете плънката да изстине леко.

Сложете парчето месо в тава, върху него сипете приготвената плънка като оставяте празно разстояние около краищата.Навийте месото на стегнато руло и вържете с конец или притиснете с клечки за зъби.

Намажете месото с малко зехтин и го намажете с меда и подправки-черен пипер, сол и пушен червен пипер. Около месото сложете картофи за гарнитура, нарязани на едро.

Сипете виното и бульона и покрийте с фолио. Сложете тавата в загрята фурна на 180 градуса за час. Махнете фолиото и запечете още 20-тина минути до приятен загар на месото и картофите.

Извадете тавата, охладете леко месото и нарежете на парчета. Поднесете с картофите, магданоз и чери доматчета за разкош.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: