Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко филе с крема сирене, спанак и чери домати

Пилешко филе с крема сирене, спанак и чери домати

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пилешко филе с крема сирене, спанак и чери домати4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Тази рецепта за сочно пилешко филе е истински кулинарен празник за сетивата!"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 бр.
  • крема сирене - 125 г
  • спанак - 200 г замразен
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • чери домати - 15 - 20 бр.
  • картофи - 500 г
  • чесън - 3 скилидки
  • маслини - 10 бр. каламата
  • олио - 4 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на много тънки полумесеци. Обелете и нарежете картофите на тънки кръгчета като за чипс. Нарежете скилидките чесън и маслините също на тънки филийки.

Объркайте картофите с лука и чесъна, маслините и олиото и овкусете със сол и черен пипер.

Застелете една тава с хартия за печене и разпределете картофите със зеленчуците на 4 купчинки (по разстлани). Запечете за 20 мин в загрята на 200 градуса фурна.

Междувременно изтънете (начукайте) малко пилешките гърди.

Отцедете хубаво размразения спанак. Смесете крема сирене, спанака и индийското орехче. Намажете със сместа пилешките гърди. Отгоре сложете по 4-5 чери доматчета. Поръсете с малко сол.

Извадете тавата със запечените картофи и върху всяко гнездо поставете по едно пилешко филе. Изпечете за 25 мин. в загрятата на 200 градуса фурна, докато пилешкото стане готово и доматите се позапекат.

Пилешкото филе с крема сирене, спанак и чери домати е готово.

Рецептата е адаптирана от GoodFood

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Благодаря за споделената рецепта!
Изглежда чудесно.
Поздрав!
18.08.2016 19:04
1
Добринка Петкова
Добринка Петкова
Страхотна предложение,Нина!Скоро, ще изпробвам рецептата и ще споделя резултата!!!
14.08.2016 21:34
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Страхотен вид, изглежда наистина много вкусно.
Доматчетата не ги ли цепваш леко? Веднъж се изложих така с една тарта, на която бях сложила цели доматчета и три от тях направо гръмнаха във фурната, от тогава винаги правя лек разрез за да не се пукат.
14.08.2016 15:36
1
Покажи всички подкоментари