Начин на приготвяне
Нарежете лука на много тънки полумесеци. Обелете и нарежете картофите на тънки кръгчета като за чипс. Нарежете скилидките чесън и маслините също на тънки филийки.
Объркайте картофите с лука и чесъна, маслините и олиото и овкусете със сол и черен пипер.
Застелете една тава с хартия за печене и разпределете картофите със зеленчуците на 4 купчинки (по разстлани). Запечете за 20 мин в загрята на 200 градуса фурна.
Междувременно изтънете (начукайте) малко пилешките гърди.
Отцедете хубаво размразения спанак. Смесете крема сирене, спанака и индийското орехче. Намажете със сместа пилешките гърди. Отгоре сложете по 4-5 чери доматчета. Поръсете с малко сол.
Извадете тавата със запечените картофи и върху всяко гнездо поставете по едно пилешко филе. Изпечете за 25 мин. в загрятата на 200 градуса фурна, докато пилешкото стане готово и доматите се позапекат.
Пилешкото филе с крема сирене, спанак и чери домати е готово.
Рецептата е адаптирана от GoodFood
Коментари
Изглежда чудесно.
Поздрав!
Доматчетата не ги ли цепваш леко? Веднъж се изложих така с една тарта, на която бях сложила цели доматчета и три от тях направо гръмнаха във фурната, от тогава винаги правя лек разрез за да не се пукат.