Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня Болонезе по италиански

Лазаня Болонезе по италиански

The Fire LionThe Fire Lion
Новак
2613834100
Лазаня Болонезе по италиански
Снимка: The Fire Lion
2 / 3
17/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Тази лазаня по италиански ще ви накара да се влюбите в Италианската кухня!"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 300 г
  • За соса Болонезе
  • кайма - 500 г
  • домати - 800 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • червено вино - 150 мл
  • риган - 1 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол
  • олио - 1 с.л.
  • За соса Бешамел
  • прясно мляко - 1/2 л.
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • бял пипер - 1 щипка
  • сол
  • кашкавал - 100 г
  • босилек - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя сосът Болонезе. За целта лукът и морковът се нарязват на малки кубчета и се запържват в сгорещеното олио, заедно със счукания чесън. Щом омекнат, се добавя каймата и се разбърква, докато и тя се позлати и стане на трохи.

След това добавете доматите от консервата заедно с техния сок и червеното вино. Подправете соса със сол, пипер, канела и риган. Оставете да къкри на тих огън за около 40 минути или до изпаряването на излишната течност. Започнете да подреждате корите на дъното на подхдояща тава. Залейте първия пласт със сос, следва още един пласт и пак сос Болонезе.

Повтаряйте процедурата до изчерпване на количествата, като трябва да завършите с кори. Залейте готовата лазаня със сос Бешамел. Пригответе го, като запържите брашното в разтопеното масло за 1 минутка. След това при непрекъснато бъркане прибавете млякото и оставете да къкри на тих огън до сгъстяване. Овкусете го със сол и бял пипер.

Залейте лазанята и я поставете в загрята на 180 градуса фурна. Печете около 40 минути. Малко преди да е готова, поръсете лазанята с настърган кашкавал, върнете във фурната докато се запече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Лазанята винаги започва и завършва с бешамел
18.08.2016 01:08
4
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Морковите и лукът се настъргват, а каймата предварително се размесва във вода, а при пържене се доразбива с тел. В класическата лазаня няма вино
18.08.2016 01:06
2
1
3
Покажи всички подкоментари