Начин на приготвяне
Наредете един ред бишкоти (като предварително ги потопите в прясно мляко) на дъното на тавичка с подвижен ринг.
Разбийте пудинга с прясното мляко с помощта на миксер до получаването на гъста консистенция.
Разтворете желатина по указания на пакетчето начин. Прибавете го към пудинга и разбъркайте.
Облепете стените на формата с бишкоти, като предварително счупите всяка бишкота на две и потопите парченцата в прясно мляко.
Изсипете пудинга във формата, загладете и охладете за една нощ.
Почистете смокините, нарежете ги на кръгчета и ги наредете отгоре върху охладения пудинг.
Поръсете плодовия сладкиш с кокосови стърготини.
Пудинг сладкишът със смокини и бишкоти е готов.