Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки гърди с тиквички

Пилешки гърди с тиквички

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пилешки гърди с тиквички
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
17/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2-3
"Толкова сочно, вкусни и най-важното - диетично, че без притеснение може да си сипете втора порция"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 500 г
  • тиквички - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • магданоз - 2 с.л.
  • топено сирене - 150 г
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото и го овкусете със сол и черен пипер. Поръсете с брашното и разбъркайте. Сгорещете маслото и олиото в тиган и добавете месото.

Запържете от всички страни и прибавете предварително нарязаните на ленти моркови.

Бъркайте няколко минутки и прибавете бялото вино. Щом течността се изпари наполовина добавете лентичките тиквички.

След 2-3 минути прибавете магданоза и сиренето, похлупете и задушете за няколко минути или до разтопяване на сиренето. Поднесете с чаша бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка: