Родопски пареник

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Родопски пареник3 / 3
17/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 50 г
  • брашно - 50 г бяло
  • картофи - 4 бр. средни
  • вода - 1 литър
  • сол
  • За поднасяне
  • червен пипер - 1 с.л.
  • масло - 100 г
  • сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете обелените картофи на кубчета, сложете ги подсолената вода да се сварят до омекване. Махнете ги от котлона и равномерно изсипете върху тях двата вида брашно.

С помощта на точилка направете дупки в сместа и върнете на огъня. След около 20-тина минути махнете пареника от котлона и бъркайте с точилката до получаване на хомогенна смес.

Качамакът се сервира по много интересен начин – дървена лъжица се топва в разтопено масло и се загребва от качакама, след това се изсипва в чиния. Натопете отново лъжицата в масло и натиснете по качамака, за да се образуват вдлъбнатинки.

Загрейте масло на котлона изсипете червения пипер. Махнете от огъня и сипете върху пареника. Поръсете със сирене. Източник: my candy kitchen.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: